Menu Sluit

Trigonus Familiedag – Blijdorp

Lieke Goumans

In Juni was het weer tijd voor de jaarlijkse Trigonus familiedag! Samen met de collega’s en hun familie op pad, dit keer naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

De zonnige dag begon relaxed met een kop koffie en een lekkere lunch bij het restaurant, waarna we richting het park gingen om de bewoners van Blijdorp te bewonderen. De zeeleeuwen in het Oceanium gaven meteen al een mooi zwemshowtje weg. Daarna stonden we al snel oog in oog met imposante zeeschildpadden en nieuwsgierige pinguïns.

Het hoogtepunt was echter de reis door de glazen tunnel: hier werd je omringd door haaien, roggen en zeeschildpadden, waardoor je het gevoel had zelf onderdeel te zijn van de onderwaterwereld.

Vanaf het Oceanium gingen we door naar het Amazone regenwoud, waar de exotische vogels en kleurrijke vlinders fladderen tussen de tropische planten. De Serenga Safari doet je denken aan de uitgestrekte Savannes van Afrika, met giraffen en zebra’s en de zilver rug gorilla’s: super indrukwekkend. De zeldzame Okapi’s (bosgiraffen) zijn weer terug in Blijdorp in een splinternieuw onderkomen; wat zien deze dieren er toch bijzonder uit! We vervolgden onze weg naar de vrolijk badderende Olifanten in Azië, waar we ook konden genieten van de Amoerpanter en de vissende kat.  De kinderen konden hun hart ophalen in de verschillende speel-/klimtuinen.

Na een hele dag kijken, lopen en genieten in het prachtige park, hebben we ter afsluiting met z’n allen lekker gegeten bij Restaurant Boulevard. Het was een heerlijke en gezellige dag.