Menu Sluit

Nieuws

Het laatste nieuws over onze branche, onze projecten en ons bedrijf.

Kerst-event 2019

TriFuCo

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor het jaarlijkse Trigonus kerst-evenement. Net zoals in de voorgaande jaren, had het organiserend comité (een afvaardiging van Trigonisten met een buitengewoon talent voor buiten-werktijd-activiteiten) een kasteelheer bereid gevonden om zijn eigendom voor een weekend af te staan.

Lees meer

Trigonus weekend Maastricht

TriFuCo

Het laatste weekend van september hebben we ons jaarlijkse medewerkers-uitje gevierd, waarbij dit keer Maastricht door de TriFuCo (Trigonus Fun Commissie) als bestemming was aangewezen. Maastricht is een geweldige stad met vele historische gebouwen en pleinen. Eén plein is extra bijzonder: het Vrijthof. Dit plein trekt al bezoekers sinds de middeleeuwen. We hebben heerlijk op één van de terrassen speciaalbiertjes gedronken; welverdiend na een hele middag Limburgse vlaaien bakken!

Lees meer

Enexis FeniX – Business Implementatie

Chris van Houten

De naam Enexis komt je wellicht bekend voor, zeker als je in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant of Limburg woont. Daar is Enexis Netbeheer, als onderdeel van de Enexis Groep, namelijk verantwoordelijk voor een groot deel van de Nederlandse gas- en elektriciteitsvoorziening. Waar Enexis Groep een collectief is van organisaties, dat zich onder andere bezighoudt met maatschappelijke vraagstukken zoals: de toekomst van energie, het stimuleren en het coördineren hiervan, richt Enexis Netbeheer (hierna: Enexis) zich uitsluitend op het net. Hierbij valt te denken aan: het aanleggen van het energienetwerk en het beheer, onderhoud en de ontwikkeling hiervan, het plaatsen van slimme meters, het transport van gas en elektriciteit naar bedrijven en woningen en het verhelpen van storingen. Enexis is geen kleine jongen in het energielandschap. Om een indruk te geven: de organisatie telt zo’n 4.200 medewerkers en beheert ongeveer 5,1 miljoen klantaansluitingen.

Lees meer

Change Control bij Robeco

Laurens Luijben

Deze maand ben ik begonnen bij Robeco in de rol van Coördinator Change Control. Zoals bij veel organisaties waar IT een belangrijke rol vervult in de bedrijfsvoering, is Robeco continu bezig met aanpassingen en vernieuwingen van technische systemen en applicaties. Het IT-landschap van Robeco bestaat uit systemen die extern zijn ontwikkeld, cloudapplicaties en zelf ontwikkelde systemen. Binnen mijn team vervul ik, zoals de naam aangeeft, een coördinerende rol bij de overgang van ontwikkel- naar de beheerfase.

Lees meer

Teamwork!

Leon van ’t Lam

De afgelopen 5 jaar heb ik verschillende opdrachten gedaan voor KPN binnen alle geledingen van de organisatie: Innovatie, Operations, Commercie en New Business, vast en mobiel, consumenten- en zakelijke markt. Als project- /programmanager, Product Owner en Scrum Master, in een organisatie die langzaam kantelde van klassiek waterval met projectmanagers tot een Agile Scrum “way of working”. Hierbij zag je de projectmanagers verdwijnen; Agile Scrum kent immers geen projectmanagers. Onzin natuurlijk: Agile Scrum en Projectmanagement gaan prima samen.

Lees meer

Kom eens langs!

Trigonus

Benieuwd wat het betekent om een Trigonist te zijn? Wil je eens sparren over je carrière of heb je gewoon zin in een kop koffie? Neem eens contact met ons op!

Lees meer

Trigonus Familie-event

TriFuCo

Zaterdag 11 mei zijn we met de complete Trigonus familie naar Toverland in Sevenum geweest. Na een relaxte start met een kop koffie en een lekkere lunch, begaf iedereen zich richting park om de magie van Toverland te beleven.

Lees meer

Bedrijfsanalyse bij DUO

Jeffrey Smith

Sinds september 2017 ben ik werkzaam bij DUO als Bedrijfsanalist voor het team Kinderopvang. Kinderopvang is een relatief nieuwe tak binnen DUO. Hiervoor worden 2 registers ingezet: het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en het recent opgeleverde Personenregister Kinderopvang (PRK). Het LRK ondersteunt Gemeenten en GGD’s bij het uitvoeren van de Wet Kinderopvang (WKO), middels registratie van houders en voorzieningen, de registratie van inspecties en inspectierapporten. In het PRK worden personen geregistreerd die in de Kinderopvang werkzaam zijn, in het kader van het proces Continue Screening.

Lees meer

Datamigratie Facilitaire Dienstverlening

Alex Noordhuis

Eind 2018 is de geautomatiseerde migratiestraat voor de ENGIE Services vestigingen in Nederland opgeleverd! Dit betekent dat vanaf dat moment de periodieke migratie van duizenden complexe servicecontracten, met behulp van de Datprof ETL tooling wordt uitgevoerd. Tot aan de laatst geplande runs (Q2 van 2019) is ENGIE daarmee verzekerd van een gecontroleerde migratie, inclusief rapportages op consistentie en volledigheid.

Lees meer

Ski-event 2019

TriFuCo

Trigonus heeft 2019 goed afgetrapt, door net als vorig jaar in het laatste weekend van januari op wintersport te gaan.

Lees meer