Menu Sluit

Trigonus rondleiding Raadhuis Hilversum en Trigonus BBQ

Wanda Rajan

 

Bij Trigonus hechten we waarde aan meer dan alleen zakelijk succes; we vinden het ook belangrijk om te ontspannen en leuke activiteiten te organiseren. Onze prachtige stadsvilla aan de Koninginneweg 8 te Hilversum, waar ons kantoor is gevestigd, is een gemeentelijk monument dat ons dagelijks herinnert aan het erfgoed van deze stad. Op slechts een steenworp afstand van ons kantoor bevindt zich een ander architectonisch juweel: het iconische Raadhuis van Hilversum.

Om deze rijke geschiedenis van dichtbij te ervaren, hebben we vlak voor de zomervakantie een rondleiding georganiseerd voor ons team. Onder begeleiding van een deskundige gids van het Dudok Architectuur Centrum (www.dudokarchitectuurcentrum.nl) kregen we een diepgaand inzicht in de visie en het vakmanschap van Dudok. De gids vertelde ons uitvoerig over het ontwerp van het Raadhuis, de zorgvuldige keuze van het interieur, en de meubels en decoraties die Dudok zelf heeft ontworpen.

 

 

Na deze inspirerende en leerzame ochtend, keerden we terug naar onze stadsvilla voor een andere traditie die bij Trigonus in ere wordt gehouden: onze jaarlijkse zomerbarbecue. De tuin van ons kantoor bood de perfecte setting voor een middag vol gezelligheid, waar collega’s genoten van heerlijk eten, goed gezelschap en het warme zomerse weer.

 

 

 

Het Raadhuis, een rijksmonument dat tussen 1928 en 1931 werd gebouwd, is het meesterwerk van de beroemde architect Willem Marinus Dudok, die destijds stadsarchitect en directeur van de dienst publieke werken was. Dit gebouw, met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail, vormt een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van Hilversum en is een bron van trots voor de stad.

 

 

 

 

Het absolute hoogtepunt van de rondleiding was de beklimming van de imposante klokkentoren. Boven aangekomen werden we beloond met een uitzicht over Hilversum en de omliggende natuur. Het panoramische uitzicht liet ons niet alleen de schoonheid van de stad zien, maar ook de harmonie tussen Dudoks architectuur en het landschap dat hij zo zorgvuldig in zijn ontwerpen betrok.

 

 

 

Deze dag herinnerde ons eraan hoe belangrijk het is om als team niet alleen samen te werken, maar ook samen te genieten van de rijke cultuur en geschiedenis die Hilversum te bieden heeft. Kortom: we kijken met plezier terug op een geslaagde dag vol inspiratie, ontspanning en verbinding!